Τοπικές βροχές σε αρκετά σημεία της χώρας φέρνει η νέα εβδομάδα, αλλά και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες στα βόρεια

 

Δευτέρα 5/4/2021

 • Νεφώσεις με βροχές τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και την Χαλκιδική. Ύφεση μετά το μεσημέρι.
 • Χιόνια στα ορεινά της Θράκης πάνω από τα 700 μέτρα.
 • Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν σταδιακά και από τα νότια και θα σημειωθούν βροχές αρχικά μετά το μεσημέρι στην Πελοπόννησο και την Στερεά και μέχρι τις βραδινές ώρες στην Θεσσαλία, την Ήπειρο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, ενώ αργά το βράδυ θα επεκταθούν και στην βόρεια χώρα.

 

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 5-6 μποφορ και στο νότιο Αιγαίο νοτιάδες 6-7 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14°C βόρεια, από 4 έως 14 στα κεντρικά, από 6 έως 28°C στα δυτικά, από 8 έως 18°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 7 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 13 έως 24°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

 • Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 °C.
 • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και αργά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ με εξασθένηση αργότερα. Η θερμοκρασία από 6 έως 13 °C.

 

Τρίτη 6/4/2021

 • Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα δυτικά, και κατά τόπους στην Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, καθώς και στο βόρειο Αιγαίο. Ύφεση το μεσημέρι.
 • Το μεσημέρι τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας, καθώς και στην Δυτική Μακεδονία.
 • Βροχές εκ νέου θα σημειωθούν στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη μετά το μεσημέρι.
 • Ύφεση στις περισσότερες περιοχές μέχρι το βράδυ, ενώ αργότερα τοπικές βροχές θα σημειωθούν εκ νέου στα δυτικά.

 

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο βόρειο Αιγαίο 4-5 μποφορ, στο Ιόνιο δυτικοί 5-6 μποφορ, και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο νότιοι 7-8 και τοπικά 9 μποφορ. Μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε όλα τα πελάγη σε δυτικούς από 4-5 μποφορ στα βόρεια πελάγη έως 5-6 μποφορ στα νότια και το Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17°C στα βόρεια, από 5 έως 15 στα κεντρικά, από 7 έως 17°C στα δυτικά, από 7 έως 21°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 8 έως 18 στο βόρειο Αιγαίο και από 13 έως 21°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

 • Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές, ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3-4 μποφορ και αργότερα δυτικοί 4-5 μποφορ. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 °C.
 • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί, ενώ αργότερα ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 °C.