Μεταβολή του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες στη χώρα μας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός και στο νομό Αττικής την Τρίτη (15/1/2019).

 

Ήδη προς τα μεσάνυχτα και μετά αναμένεται συννεφιά με τοπικές βροχές στο νομό, οι οποίες γρήγορα θα ενταθούν και θα γενικευτούν. Ωστόσο, η κακοκαιρία αυτή θα παρουσιάσει πολύ σύντομη διάρκεια και τα φαινόμενα θα σταματήσουν αρχικά μέσα στο πρωί στο λεκανοπέδιο, ενώ μέχρι και το μεσημέρι θα πρέπει να παύσουν και στα υπόλοιπα βορειότερα και ανατολικότερα τμήματα. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί ,μικρή πιθανότητα για κάποια ασθενή φαινόμενα στα ορεινά στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι του νομού κατά τις βραδυνές ώρες .

Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται αρχικά άνω των 800 μέτρων περίπου, ενώ με την γενίκευση και των φαινομένων μέσα στα ξημερώματα θα σημειώνονται άνω των 300-400 μέτρων στα δυτικότερα και βορειότερα του νομού(σε περιοχές με γειτνίαση με ορεινούς όγκους ίσως τοπικά  λίγο χαμηλότερα)και άνω των 400-500 μέτρων στα νοτιότερα και ανατολικότερα του νομού(σε περιοχές με γειτνίαση με ορεινούς όγκους ίσως τοπικά λίγο χαμηλότερα).

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 2-3 μποφόρ που γρήγορα θα ενταθούν σε 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία στους 10°C (μέγιστη) σήμερα τα μεσάνυχτα στα νοτιοανατολικότερα τμήματα για να υποχωρήσει μέσα στην ημέρα κοντά στους 5°C με 6°C στο κέντρο της πόλης, αλλά και στους -1°C με -2°C στα βορειότερα του νομού μέσα στο βράδυ (κοντά στους 1°C με 2°C μέσα στην πόλη).