Βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά, πρόσκαιρα και λίγο χαμηλότερα στα βόρεια, και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι το αυριανό σκηνικό του καιρού το πρωί.

Συγκεκριμένα μέσα στα ξημερώματα βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στην Ήπειρο και στο Ιόνιο, για να επεκταθούν μέσα στο πρωί στην Θεσσαλία, κυρίως στην νότια, την Στερεά και την Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι και μετά βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε όλο το Αιγαίο και την Κρήτη, ενώ στα ανατολικότερα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Στην βόρεια χώρα θα υπάρξει ένα πέρασμα βροχών τις πρωϊνές ώρες με γρήγορη βελτίωση. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στην περιοχή της Φλώρινας.

Το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στα ανατολικά, ενώ στο Ιόνιο θα σημειωθούν εκ νέου βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικών διευθύνσεων 6-7 μποφόρ στα πελάγη, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς 7-8 και τοπικά 9 μποφορ στα πελάγη, πλήν του νοτίου Αιγαίου οπού θα παραμείνουν θυελλώδεις δυτικοί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 στα βόρεια, από 3 έως 14 στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία, απο 4 έως 17 στην Πελοπόννησο και την Στερεά και από 9 έως 18 στα νησιά. Οι ελάχιστες θα σημειωθούν το βράδυ της Δευτέρας.

Στην Αττική θα σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5-6 μποφορ στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6-7 μποφορ μετά το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς.