Βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευής αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Πέμπτη: Αραιές νεφώσεις τις πρωϊνές ώρες στα νότια, ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, Στερεάς, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το απόγευμα και τις βραδυνές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφορ στα ανατολικά, βορειοδυτικοί 3-5 μποφορ στο Ιόνιο.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 στα βόρεια, από 13 έως 28 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, και από 13 έως 25 στα δυτικά. Στα νησιά θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Αθήνα: Γενικά αίθριος καιρός, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: Αρχικά αίθριος καιρός, ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς.

 

Παρασκευή:

Πρωϊνές ώρες: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Μεσημβρινές-Απογευματινές ώρες: Βροχές και καταιγίδες στα περισσότερα ορεινά ηπειρωτικά (κατά τόπους και σε πεδινά τμήματα) από την Στερεά και βορειότερα. Εντονότερα τα φαινόμενα στην Δυτική Μακεδονία και κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στην Κεντρική Μακεδονία οι βροχές θα περιορίζονται σε ορεινές περιοχές κατά κύριο λόγο.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3-4 και τοπικά 5 μποφορ στα πελάγη.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 στα βόρεια, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, και από 13 έως 23 στα δυτικά. Στα νησιά θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Αθήνα: Αρχικά αίθριος καιρός, πρός το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια του νομού, πρόσκαιρα ενδεχομένως και σε άλλες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς.