Θυελλώδεις βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα χαρακτηριστικά της αυριανής ημέρας.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα πρός την Πέμπτη:

Θα σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στην Μακεδονία και κυρίως στην Θράκη, με έμφαση στα ορεινά, οπού θα σημειωθούν λίγες χιονοπτώσεις στα υψηλότερα.

Τοπικές βροχές επίσης θα σημειωθούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο μέσα στις πρωϊνές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί παντού και ο καιρός την Πέμπτη θα κυλήσει γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 5-6 μποφορ στο Ιόνιο και τοπικά 8, ενώ στο Αιγαίο και τον Θερμαϊκό 6-8 και τοπικά 9. Μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν σταδιακά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιόλογη πτώση ιδιαίτερα στα βόρεια, φτάνοντας το πρώι τους 5-6 βαθμούς στην δυτική Μακεδονία και τους 6-8 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και τη ορεινή Ήπειρο, ενώ το μεσημέρι δε θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς σε αυτές τις περιοχές. Στην Δυτική Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 11 έως 18, και στα νησιά από 16 έως 19 βαθμούς.

Στην Αττική θα επικρατεί αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφορ με εξασθένηση μετά το μεσημέρι, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφορ και τοπικά 8, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.

Για να μένετε πάντα ενημερωμένοι ακολουθήστε μας στο facebook αλλά και στο youtube.