Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο στα κεντρικά και νότια, με τα χιόνια να εμφανίζονται σε χαμηλά υψόμετρα στην νότια κυρίως Θεσσαλία και την Στερεά, καθώς και στα νοτιότερα ημιορεινά και ορεινά, ενώ θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Συγκεκριμένα αύριο Σάββατο στα κεντρικά και νότια προβλέπονται βροχές και καταιγιδες ενω χιόνια θα πέσουν στα ημιορεινά της βόρειας Στερεας, πάνω απο τα 400-500 μέτρα και πάνω απο τα 700-900 μέτρα στην υπόλοιπη Στερεά και την Εύβοια. Στην Πελοπόννησο τα χιονια θα εμφανίζονται απο τα 1000-1100 μετρα και πανω. Λιγα χιονια θα σημειωθουν στην νοτια Θεσσαλία και στα ημιορεινά της Χαλκιδικής και πιθανώς τοπικα σε περιοχες του νομού Θεσσαλονίκης.

Τα φαινομενα θα εξασθενήσουν σταδιακα απο τα βόρεια μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων στο κεντρικο και βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο εντάσεως 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαιο θα πνέουν νοτιαδες με την ίδια ενταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο -2 εως 7 βαθμούς, ενω στα κεντρικά δυτικά και νότια ηπειρωτικά θα κυμανθεί απο 0 εως 12 βαθμούς και στα νησιά απο 9 εως 17 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι νεφελώδης με βροχές και πιθανον τοπικές καταιγιδες. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά πάνω απο τα 700-900 μέτρα περιπου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοι βορειοανατολικοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 5 εως 8 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρος θα ειναι αρχικά νεφελώδης με λίγες χιονοπτώσεις ασθενούς εντασης στα ημιορεινά και τοπικά στα υπόλοιπα τμήματα. Ο καιρός θα βελτιωθει σταδιακά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 0 εως 4 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρος θα είναι βελτιωμένος στα ηπειρωτικά και μόνο τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγιδες στο νοτιοανατολικό Αιγαιο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Οι άνεμοι θα πνεουν βορειοι βορειοδυτικοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 εως 8 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρος θα ειναι γενικά αίθριος, ενω απο το απόγευμα θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 0 εως 5 βαθμούς.

Οι ανεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοι 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -2 εως 6 στα κεντρικά και βόρεια, απο -1 εως 9 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και απο 8 εως 15 στα νησιά.