ΥΓΡΟΣ ΖΕΣΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

Συνεχίζει στο ίδιο ήπιο μοτίβο ο καιρός την Παρασκευή (5/10) και το Σάββατο (6/10). Δείτε σε ποιές περιοχές αναμένονται βροχές.

Τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στη δυτική ηπειρωτικά Ελλάδα (από την Πίνδο και δυτικότερα συμπεριλαμβανομένης της δυτικής Πελοποννήσου) και το Ιόνιο με βροχές κατά διαστήματα ή και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως την Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα είναι αρκετά πιο εξασθενημένα μέσα στο Σάββατο με παροδικότερο και πιο τοπικό χαρακτήρα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, ενώ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια αναμένονται μέσα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ, στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μεταβλητοί 2-3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά πεδινά θα αγγίξει τους 22-24°C, στα δυτικά πεδινά τους 24-26°C και στη δυτική Πελοπόννησο και τη νότια Κρήτη τους 28-30°C. Την Κυριακή θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα κατά 1-3°C.

 

Τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι στη Θεσσαλονίκη μεταβλητοί έως 2 μποφόρ και στην Αττική από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και στα ανατολικότερα του νομού 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει στην Θεσσαλονίκη τους 23°C και στην Αθήνα τους 25-26°C, με τις ελάχιστες να μην υποχωρούν κάτω από τους 16°C και 18°C αντίστοιχα. Μικρή πτώση το Σάββατο κυρίως στη Θεσσαλονίκη.