ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΑΙΘΡΙΟΣ

Ήπιος θα παραμείνει ο καιρός το επόμενο τριήμερο στη χώρα μας με τη ζέστη να επιμένει ωστόσο στα δυτικότερα ηπειρωτικά τμήματα. Αναλυτικά η πρόγνωση:

Τετάρτη 19/9/2018
Η ημέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα δεν αποκλείεται να είναι αυξημένες στη δυτική χώρα και σε περιοχές γύρω από το Αιγαίο από τα νότια τμήματα της Μακεδονίας έως και τη βόρεια Κρήτη. Αίθριος ο καιρός στη Θράκη.
Άνεμοι: στα ηπειρωτικά μεταβλητοί ασθενείς, ενώ τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα στα παράκτια έως και 3 μποφόρ τοπικά. Στα πελάγη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα από Θεσσαλία και νοτιότερα από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ και στις περιοχές του Αιγαίου 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στα δυτικά ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 32-34°C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νότια Κρήτη δε θα ξεπεράσει τους 28-30°C και στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα θα φτάσει τους 24-26°C. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελάχιστες σρτα ηπειρωτικά θα κυμαίνονται κοντά στους 13-16°C, ενώ σε μεγάλα αστικά κέντρα και παραθαλάσσιες περιοχές δε θα υποχωρήσουν κάτω από τους 18°C.

 

Πέμπτη (20/9/2018) – Παρασκευή (21/9/2018)
Αίθριος σταδιακά ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Ωστόσο δεν αποκλείεται κατά διαστήματα να αναπτύσσονται νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, της Κυκλαδες και την Κρήτη. Τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για κάποιους όμβρους στα βορειοδυτικά ορεινά.
Άνεμοι: χωρίς αξιόλογη μεταβολή ως προς τις διευθύνσεις. Ωστόσο σταδιακά θα έχουν την τάση να εξασθενούν κυρίως μέσα στην Παρασκευή.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.