Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Δευτέρα 27/1 αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά.

Σταδιακά οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τοπικά στην ανατολική Στερεά, το ανατολικό Αιγαίο και την Θράκη.

Βροχές πρόσκαιρού χαρακτήρα θα σημειωθούν σε όλα τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, την δυτική Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά πάνω από τα 1400-1600 μέτρα περίπου και στην Πελοπόννησο πάνω από τα 1600-1700.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6-7 μποφορ στο Αιγαίο. Στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφορ και από το βράδυ στο Αιγαίο με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 στα κεντρικά και βόρεια, από 5 έως 13 στα δυτικά και νότια, από 5 έως 14 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 8 έως 16 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατούν νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και το μεσημέρι θα σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 5-6 μποφορ και αργότερα δυτικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις με παροδικές βροχές τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς.

 

Την Τρίτη 28/1 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο και κυρίως στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργότερα θα αυξηθούν στα δυτικά και βόρεια και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην δυτική Ελλάδα και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφορ στα πελάγη, και έως 6-7 στο νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 στα κεντρικά και βόρεια, από 4 έως 14 στα δυτικά και νότια, από 4 έως 15 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 6 έως 16 στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργότερα είναι πιθανό να αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργότερα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς.