Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με κύρια χαρακτηριστικά πτώση της θερμοκρασίας, ενισχυμένους ανέμους και βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Στους χάρτες, με κόκκινο απεικονίζονται οι περιοχές στις οποίες τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα, σε αντίθεση με το κίτρινο χρώμα οπού θα έχουν περισσότερο τοπικό χαρακτήρα.

 

Για αύριο Παρασκευή 22/6 προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ορεινά και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, στην Ορεινή Πελοπόννησο, τα ορεινά της δυτικής Στερεάς, την ορεινή Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη. Το απόγευμα και πρός τις βραδυνές ώρες οι καταιγίδες στη Μακεδονία θα είναι περισσότερο γενικευμένες και θα επηρεάσουν και πεδινότερες περιοχές.

Άνεμοι μεταβλητοί στα ηπειρωτικά, από δυτικές διευθύνσεις έως μέτριοι στα πελάγη, και έως ισχυροί στο νότιο Αιγαίο.

Θερμοκρασία έως 32 βαθμοί στα ηπειρωτικά, 2-3 βαθμοί χαμηλότερη στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές.

 

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατά την διάρκεια του Σαββάτου, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές. Στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο τοπικού χαρακτήρα, εκτός των ανατολικών τμημάτων των Σερρών και της Χαλκιδικής.

χάρτης προειδοποιήσεων καταιγίδες

 

Πρός το απόγευμα και τις βραδυνές ώρες του Σαββάτου τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Θεσσαλία, την Στερεά, και την Πελοπόννησο, με τα έντονα φαινόμενα ωστόσο να εστιάζονται κυρίως στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και την βόρεια Εύβοια.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί έως ισχυροί στα βόρεια, δυτικοί με την ίδια ένταση στο νότιο Αιγαίο και σταδιακά βορειοανατολικοί έως ισχυροί στο Αιγαίο κατά το δεύτερο μισό του Σαββάτου.

Η θερμοκρασία σε πτώση, 4-5 βαθμών σε σχέση με την Παρασκευή στα βόρεια, και μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα τμήματα.

χάρτης προειδοποιήσεων καταιγίδες

 

Την Κυριακή τις πρώτες πρωϊνές ώρες θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Κατά τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, με έμφαση την Στερεά, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία.

Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, στο Αιγαίο έως ισχυροί.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

χάρτης προειδοποιήσεων καταιγίδες