Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά το επόμενο διήμερο, ενώ παράλληλα το μελτέμι στο Αιγαίο θα εξασθενήσει προσωρινά.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά σημειώνονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως ισχυροί στο Αιγαίο.

Για αύριο Τρίτη προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν φτάνοντας τα 5 μποφόρ, ενώ μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, φτάνοντας τους 35 βαθμούς τοπικά στα ηπειρωτικά, κυρίως στην Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία, και τους 33-34 στα υπόλοιπα.

Όμοιο το σκηνικό και την Τετάρτη, με το μελτέμι ωστόσο να ενισχύεται ελαφρώς, φτάνοντας τα 6 μποφόρ τοπικά.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική μέχρι την Τετάρτη, με τους βόρειους ανέμους να πνέουν μέτριοι στα ανατολικά την Δευτέρα και την Τρίτη, για να ενταθούν ελαφρώς από την Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33-34 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας την Τριτη και την Τετάρτη οπού τοπικά θα φτάσει τους 34-35 βαθμούς. Σε ότι αφορά τους ανέμους θα έχουμε εναλλαγές βορείων ανέμων με θαλάσσια αύρα, ασθενούς έως μέτριας εντάσεως.

Πτώσει δείχνει να σημειώνει η θερμοκρασία πρός τα τέλη της εβδομάδας.