Ο Χειμώνας δείχνει να μην έχει…τέλος για την Ευρώπη φέτος, καθώς αυτή την φορά οι χιονοπτώσεις φαίνεται να μεταφέρονται από την δυτική Ευρώπη στην ανατολική, με έμφαση στα Βαλκάνια! Μια πολύ σοβαρή κακοκαιρία, καθαρά Χειμερινής υφής, αναμένεται να ‘χτυπήσει’ τα Βαλκάνια, δίνοντας μεγάλα ύψη χιονιού σε πολλές περιοχές της ΣΕΡΒΙΑΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ-ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ και κατά τόπους και των ΣΚΟΠΙΩΝ ( εδώ κυρίως σε ψηλότερα τμήματα ). Η κακοκαιρία, δείχνει να ξεκινάει από το βράδυ της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 21/3 και να διατηρείται κατά τόπους μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/3. Παράλληλα, οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές, προκαλόντας και προβλήματα παγετού.
* Έχετε υπ΄όψην σας την καιρική αυτή εξέλιξη όσοι σκοπεύετε να ταξιδέψετε στις παραπάνω χώρες το διάστημα αυτό.
* Οι συνθήκες προχωρημένης βαρυχειμωνιάς, δεν θα κρατήσουν για πολύ. Από το ΣΑΒΒΑΤΟ σταδιακά οι θερμοκρασίες θα παρουσιάζουν σταδιακή άνοδο λιώνοντας τα χιόνια.
* Σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ οφείλουν να βρίσκονται οι κάτοικοι του ΕΒΡΟΥ καθώς ( κυρίως στις αρχές της νέας εβδομάδας) το βίαιο λιώσιμο των χιονιών της Βουλγαρίας σε συνδιασμό με τις βροχοπτώσεις, θα προκαλέσει σημαντική άνοδο της στάθμης του ποταμού, με ορατό τον κίνδυνο εκτεταμένων πλημμυρών.