Το σφοδρό κύμα ψύχους που πλήττει τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεγάλο μέρος την Ηνωμένων Πολιτειών προκαλεί ολικό παγετό και ευθύνεται για τον θάνατο 12 ανθρώπων. Οι σφοδρές χιονοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες μέρες και νότιες περιοχές οι οποίες βλέπουν πολύ σπάνια χιονοπτώσεις.

Η μετεωρολογική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στις περιοχές των ανατολικώνακτών και κυρίως μεταξύ της Φλόριντα και της Βόρειας Καρολίνα. Επίσης, συνιστά την προσοχή των οδηγών λόγω του πολύ ολισθηρού οδοστρώματος και της χαμηλής ορατότητας στους δρόμους.

Στο μεταξύ, σήμερα σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην παραθαλάσσια πόλη της Σαβάννα, στην οποία δεν έχει σημειωθεί αξιοσημείωση χιονόπτωση από τον Φεβρουάριο του 2010. Ο δήμαρχος της πόλης Eddie DeLoach ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και νε περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς τα έντονα φαινόμετα προκάλεσαν πολλά προβλήματα στις οδικές αρτηρίες της πόλης.

Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια Nathan Deal κύρηξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 28 κομητείες μέχρι την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα προβλήματα της πολιτείας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και την πρωτεύουσα της Φλόριντα, Ταλαχάσι. Η τελευταία αξιόλογη χιονόπτωση είχε σημειωθεί το 1989!