Συνέχιζεται ο άστατος καιρός στην χώρα

 

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

 

Την Δευτέρα 6/7 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά και την Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως στα ορεινά.

Από τις απογευματινές ώρες και μέσα στην νυχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικά στην Στερεά, στην Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία, εκτός από το νόμο Σερρών.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθυνσεις 4-5 έως 6 μποφορ στο Αιγαίο και στην Θράκη.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 στα κεντρικά και βόρεια, από 21 έως 31 στα δυτικά και νότια, από 21 έως 30 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 24 έως 31 στα νησιά του Αιγαίου.

 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Τις απογευματινές υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά. Αργά το απόγευμα και κυριως την νύχτα βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς.

 

Την Τρίτη 7/7 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Θεσσαλία και την βόρεια Στερεά, τοπικα στην Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο και πιθανόν στις Σποράδες.

 

Αργότερα θα υπάρξει ύφεση, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες και μετά τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στα ορεινά κυρίως ηπειρωτικά, ενώ τοπικά έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στην Κρήτη και την Λέσβο.

Τις απογευματινές-βραδινες ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε παραθαλασσιες περιοχες στην Ανατολική Μακεδονία και την Θρακη, καθώς και στην Κεντρική Μακεδονία τοπικά, στους νομους Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικης, μεμονωμένα και στο Βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφορ και απο το βράδυ εως 7 στο Αιγαίο.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 στα κεντρικά και βόρεια, από 21 έως 34 στα δυτικά και νότια, από 21 έως 30 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 24 έως 30 στα νησιά του Αιγαίου.

 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικες βροχές τις πρωινες και μεσημβρινες ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν τις απογευματινες ώρες, ενώ υπαρχει πιθανοτητα προσκαιρης βροχής στην πολη. Οι άνεμοι θα πνέουν τις πρωινές ώρες μεταβλητοί 3-4 μποφορ και απο το βράδυ βορειοδυτικοι 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς.