Οι καταιγίδες που επηρέασαν την Θεσσαλονίκη στις 14 και 15 Ιουνίου ήταν εντυπωσιακές. Η κάθε μια για τον δικό της ξεχωριστό λόγο.

Η καταιγίδα που επηρέασε την Θεσσαλονίκη στις 14/6 είχε σαν κυρίαρχο χαρακτηριστικό την έντονη χαλαζόπτωση ακόμα και στο κέντρο της πόλης, τις πλημμύρες που κυριολεκτικά βούλιαξαν για άλλη μια φορά κεντρικούς δρόμους (φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ αλλά και παρακάτω όπως φαινόταν από την Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής) και τις δεκάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις χαρίζοντας ένα φαντασμαγορικό αλλά συνάμα και ένα επικίνδυνο για τους πολίτες καιρικό γεγονός.

Την επόμενη μέρα 15/6 μπορεί να μην υπήρξαν πλημμύρες αλλά το χαλάζι, η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός των νεφών μαζί με μια χοάνη που έκανε την εμφάνιση της προς την περιοχή της Περαίας έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Κωνσταντίνο Παπαχριστοδούλου, Κυνηγό Ακραίων Καιρικών Φαινομένων και Ιδρυτικό Στέλεχος του Northmeteo.gr

Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα μας αλλά και στο επίσημο group μας στο Facebook το οποίο μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ για την καιρική ενημέρωση της περιοχής σας ανά πάσα στιγμή.

Η καταιγίδα της Θεσσαλονίκης όπως φαινόταν από την Νέα Καλλικράτεια