Γρήγορα πέρασμα ασθενών κατά βάση φαινομένων αναμένεται τις επόμενες ώρες στην Θράκη. Τα φαινόμενα αυτά όπου θα εκδηλωθούν θα μεταφράζονται σε χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα. Ας δούμε που θα εκδηλωθούν αλλά και τα υψόμετρα χιονόπτωσης.

To ξημέρωμα-νωρίς το πρωί στον νομό Έβρου θα εκδηλώνονται τοπικές ασθενείς βροχές-χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται άνω των 250-300μ. κατά μέσο όρο ενώ τοπικά κυρίως στον κεντρικό-βόρειο Έβρο ακόμα χαμηλότερα. Τα φαινόμενα θα είναι σύντομης διάρκειας. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν άνω τον 500-600μ. κατά μέσο όρο στην Σαμοθράκη.

Στο ανατολικό κομμάτι του νομού Ροδόπηςτις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρα ασθενή φαινόμενα(με έμφαση τα ορεινά), με χιονοπτώσεις άνω των 350-400μ κατά μέσο όρο(τοπικά και πρόσκαιρα λίγο χαμηλότερα).

Στο υπόλοιπο κομμάτι της Θράκης (δηλαδή ο υπόλοιπος νομός Ροδόπης και Ξάνθης) μικρή πιθανότητα για πολύ πρόσκαιρα ασθενή φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις άνω των500-600μ. κατά μέσο όρο (τοπικά και πρόσκαιρα λίγο χαμηλότερα).

Πολύ μικρή πιθανότητα για χιονοπτώσεις στον νομό Καβάλας, κυρίως στην Θάσο, τις πρωινές ώρες άνω των 700μ. κατά μέσο όρο.