Βροχερό το σκήνικό για αρκετές περιοχές το Σαββατοκύριακο με λίγα χιόνια στα ορεινά

 

Το Σάββατο 11/1 αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και από το απόγευμα και κυρίως τις βραδυνές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 στα κεντρικά και βόρεια, από 1 έως 13 στα δυτικά και νότια, από 2 έως 13 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 6 έως 14 στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Στην Αττική θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός ενώ αργότερα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4  και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς.

 

Την Κυριακή 12/1 αναμένονται νεφώσεις με βροχές στην ανατολική, την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 800 με 1000 μέτρα στα βόρεια, από τα 1200 με 1300 στα κεντρικά και από τα 1300 με 1400 στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Υπαρκτή η πιθανότητα χιονόπτωσης και σε χαμηλότερα υψόμετρα όπως η περιοχή της Φλώρινας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 στα κεντρικά και βόρεια, από 3 έως 14 στα δυτικά και νότια, από 4 έως 12 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 6 έως 14 στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Στην Αττική θα επικρατούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς.