Περαιτέρω πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, με τα χιόνια να φτάνουν σε χαμηλά υψόμετρα την Τρίτη

 

Δευτέρα 22/3/2021

 • Βροχές τις πρωινές ώρες στην βόρεια χώρα από το ύψος των νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς και ανατολικότερα, στο βόρειο Αιγαίο, καθώς και στα δυτικά και την Πελοπόννησο. Πιθανότητα τοπικών φαινομένων στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
 • Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα δυτικά, την Δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία, ενώ στην βόρεια χώρα θα εξασθενήσουν και θα παραμείνουν κατά τόπους στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και την Χαλκιδική.
 • Μέχρι τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν στα ηπειρωτικά, εκτός από την δυτική Πελοπόννησο, την Θεσσαλία, ενώ επιδείνωση θα παρουσιάσει το βράδυ ο καιρός στην Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίο και την Κρήτη.
 • Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα δυτικά και βόρεια ορεινά πάνω από τα 700-1000 μέτρα.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφορ στα νότια πελάγη, και από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια αρχικά 4-5 και αργότερα 6 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11°C στα βόρεια, από 3 έως 17 στα κεντρικά, από 3 έως 14°C στα δυτικά, από 6 έως 18°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 6 έως 12 στο βόρειο Αιγαίο και από 13 έως 20°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

 • Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4-5 μποφορ. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 °C.
 • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές τις πρωινές ώρες, ενώ αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Πιθανότητα πρόσκαιρης  βροχής υπάρχει και το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4-5 και αργότερα 5-6 μποφορ. Η θερμοκρασία από 3 έως 8 °C.

 

Τρίτη 23/3/2021

 • Βροχές τις πρωινές ώρες στα νοτιότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, την Θεσσαλία, την Στερεά, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Πιθανότητα τοπικών φαινομένων στην Θράκη.
 • Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι στην Μακεδονία και το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο, θα παραμείνουν ωστόσο στην Χαλκιδική.
 • Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
 • Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πάνω από τα 200-400 μέτρα στην Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία, και πάνω από τα 600-800 στην Στερεά και τα 800 στην Πελοπόννησο. Τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Θράκη.

Οι άνεμοι απο βόρειες διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7-8 μποφορ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7°C στα κεντρικά και βόρεια , από 3 έως 14°C στα δυτικά, από 3 έως 12°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 6 έως 10 στο βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 15°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

 • Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά πάνω από τα 700-800 μέτρα και κατά τόπους χαμηλότερα στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφορ. Η θερμοκρασία από 5 έως 10 °C.
 • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πάνω από τα 300-400 μέτρα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι και θα σταματήσουν το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ. Η θερμοκρασία από 2 έως 6 °C.