Βροχές και καταιγίδες θα είναι και το αυριανό χαρακτηριστικό του καιρού, κυρίως στα δυτικά, αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο και την Θράκη.

Συγκεκριμένα τις πρωϊνές ώρες της Τρίτης βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται σε όλα τα δυτικά τμήματα. Λίγες βροχές θα σημειώνονται στην βόρεια Ελλάδα σε τοπικό και παροδικό επίπεδο. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά και θα ενταθούν στην βόρεια χώρα, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, καθώς στις Κυκλάδες και την δυτική Κρήτη, σε τοπικό επίπεδο.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα στα δυτικά, καθώς και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές βροχές κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη, ενισχυόμενοι σταδιακά σε 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, από 12 έως 16 στα δυτικά και από 14 έως 20 στα νότια.

Στην Αττική θα επικρατούν νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Πρόσκαιρη βροχή είναι πιθανή το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.