Σχετικά με το σταθμό

Ο σταθμός τροφοδοτείται από έναν μετεωρολογικό σταθμό Davis Vantage Vue. Τα δεδομένα συλλέγονται κάθε 60 δευτερόλεπτα και η σελίδα ενημερώνεται κάθε 1 λεπτό. Η σελίδα και τα δεδομένα της συλλέγονται από το Λογισμικό WeeWX. Ο σταθμός αποτελείται από ένα ανεμόμετρο, ένα βροχόμετρο και έναν αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας τοποθετημένα σε βέλτιστες θέσεις για την υψηλότερη δυνατή ακρίβεια.

Σχετικά με την Περιοχή

Ο σταθμός βρίσκεται εγκατεστημένος στο Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Κατασκηνωτικό Κέντρο "Θεόδωρος Λίτσας" στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης και σε υψόμετρο 800 μέτρα.

Το κέντρο καταλαμβάνει έκταση 30 στρ. που βρίσκεται σε ένα μεγάλο πλάτωμα, σε υψόμετρο 800μ., στο βουνό Χορτιάτης (1100μ.) και είναι περιτριγυρισμένο από κατάφυτο δάσος με καστανιές. Απέχει 4 χιλιόμετρα από το παραδοσιακό χωριό Χορτιάτης με το οποίο συνδέεται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο, 30χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης και 30χλμ. από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Σχετικά με τη σελίδα

Αυτή η σελίδα βασίζεται σε πρότυπο από CarterLake.org με μετατροπή σε κώδικα PHP από Saratoga-Weather.org.
Πολλές ευχαριστίες στον Kevin Reed του TNET Weather για την εργασία στα πρότυπα του Carterlake, και το σχεδιασμό για την κοινή διαχείριση της σελίδας σε κώδικα PHP.
Πολλές ευχαριστίες στον Mike Challis του Long Beach WA για την γεννήτρια κατασκευής γραφικών διεύθυνσης ανέμου, Εναλλάκτη Θεμάτων και τη βοήθεια μορφοποίησης αυτών των προτύπων με κώδικα CSS.
Πολλές ευχαριστίες στον Ken True του Saratoga-Weather.org για την απεικόνιση του πίνακα συνθηκών με κώδικα AJAX, του κεντρικού πίνακα και την ενσωμάτωση του TNET Weather common PHP site design για αυτήν τη σελίδα.

Ευχαριστίες στον Αθανάσιο Τσιουκανάρα του meteothes.gr για τα αρχεία ελέγχου της Ελληνικής μετάφρασης.

Το πρότυπο αρχικά βασίστηκε στο Designs by Haran.

Ατή η σελίδα συμμορφώνεται με το XHTML 1.0. Επαληθεύστε τα XHTML και CSS αυτής της σελίδας.