Γενική εικόνα του καιρού στη χώρα

Συνεχίζεται την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη ο μουντός καιρός σε όλα τα ηπειρωτικά. Νεφελώδης θα είναι ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα (νέφη μεσαίων και υψηλών στρωμάτων). Ιδιαίτερα αυξημένη η σχετική υγρασία, η οποία μάλιστα θα δώσει και κατά τόπους πολύ πυκνές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά κλειστά τμήματα. Και πάλι όμως δεν θα πρέπει να αποκλειστούν πιθανές ομίχλες μεταφοράς στα βόρεια. Τον πιο βαρύ και μουντό καιρό θα τον έχει η Θεσσαλία και η δυτική και η κεντρική Μακεδονία. Σε αυτά τα τμήματα χαμηλή νέφωση θα κυριαρχεί και κατά τόπους μάλιστα θα δίνει ασθενείς βροχές (με τη μορφή ψεκάδων) κυρίως κοντά σε ορεινούς όγκους. Να τονισθεί πως στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα των προαναφερθέντων τμημάτων θα κυριαρχεί όλο το επόμενο 48ωρο πολύ πυκνή ομίχλη εξαιτίας των προαναφερωμένων χαμηλών νεφώσεων. Η θερμοκρασία χωρία αξιόλογη μεταβολή.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Υγρός και μουντός καιρός αναμένεται το επόμενο διήμερο και στη Θεσσαλονίκη, ενώ χαμηλή νέφωση θα δίνει πυκνές ομίχλες στις γύρω περιοχές. Αυτές οι συννεφιές θα δώσουν ασθενείς βροχοπτώσεις (με τη μορφή ψεκάδων) μέσα στην Πέμπτη. Η άπνοια θα κυριαρχεί. Το θερμοκρασιακό εύρος εξαιρετικά μικρό μεταξύ ημέρας και νύχτας, γύρω στους 8°C με 10°C, το πρωί και το μεσημέρι αντίστοιχα.

 

ΑΘΗΝΑ

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες και στην Αττική. Άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία γύρω στους 17°C αργά το μεσημέρι.