ΥΓΡΟΣ ΜΟΥΝΤΟ ΚΑΙΡΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Παραμένει υγρός και μουντός ο καιρός το Σαββατοκύριακο με βροχές κατά τόπους και τα χιόνια να περιορίζονται αρκετά ψηλότερα. Ας δούμε αναλυτικά τον καιρό.

 

Σάββατο 15/12/2018 – Κυριακή 16/12/2018
Αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα με βροχές κατά διαστήματα αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μέσα στο μεσημέρι ασθενείς βροχές πρόσκαιρα θα επηρεάσουν περιοχές της κεντροδυτικής Μακεδονίας. Προς το απόγευμα, τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία θα περιοριστούν στα δυτικότερα, ανατολικότερα και νοτιότερα τμήματά της, τη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και το σύνολο του Αιγαίου. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να έχουν παροδικά ισχυρό χαρακτήρα σε βόρειο και ανατολικό Αιγαίο αλλά και στην Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ηπειρωτικά περίπου άνω των 1700 μέτρων κυρίως κατά μήκος της Πίνδου. Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν στις παρπάνω περιοχές και μέσα στην Κυριακή. Παροδικές βροχές δεν αποκλείονται στο σύνολο της κεντρικής Μακεδονίας. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιορίζονται σταδιακά νοτιότερα, ωστόσο θα παρουσιάσουν τάση ενίσχυσης σε ανατολική Θεσσαλία και Εύβοια. Χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειώνονται άνω των 1600 μέτρων.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις φτάνοντας στα πελάγη (κυρίως στο Αιγαίο) τα 7-8 μποφόρ. Μέσα στην Κυριακή θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στο Ιόνιο έως 5-6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ (κυρίως στα βορειότερα τμήματα).
Θερμοκρασία: στα βόρεια θα φτάσει τους 11-13°C, στα νοτιότερα τους 16-19°C. Την Κυριακή σε μικρή πτώση.