Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες: Πρόγνωση καιρού 9-10/6/2021 (Χάρτες φαινομένων)

Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας

 

Τετάρτη 9/6/2021

  • Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και ήδη από τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα σημειώνονται στην Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο, την ορεινή κυρίως Θεσσαλία και Στερεά και την Πελοπόννησο.
  • Το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα γενικευτούν στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, την Δυτική κυρίως Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Στερεά, την Πελοπόννησο, καθώς και τοπικά στο Ιόνιο.
  • Τα φαινόμενα θα περιοριστούν μέχρι το βράδυ στην Μακεδονία κατά τόπους, στην βορειοδυτική Θεσσαλία, την ορεινή Στερεά, την Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη 4-5 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29°C στα βόρεια, από 15 έως 29 στα κεντρικά, από 15 έως 28°C στα δυτικά, από 16 έως 28°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 18 έως 27 στο βόρειο Αιγαίο και από 19 έως 27°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

  • Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 °C.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Ύφεση από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25°C.

 

Πέμπτη 10/6/2021

  • Νεφώσεις αυξημένες τοπικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες αρχικά στην Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο και σταδιακά στην ορεινή κυρίως Θεσσαλία, την Στερεά και την Πελοπόννησο.
  • Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα βορειοδυτικά, την Δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο.
  • Ύφεση μετά το απόγευμα με τοπικές βροχές και καταιγίδες να παραμένουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ωστόσο.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη 4-5 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30°C στα βόρεια, από 15 έως 30 στα κεντρικά, από 14 έως 29°C στα δυτικά, από 16 έως 30°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 19 έως 28 στο βόρειο Αιγαίο και από 19 έως 28°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

  • Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 °C.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Σταδιακή ύφεση από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 16 έως 27°C.

Related posts

Λευκή πολιορκία στην Αττική – Τα τελευταία στοιχεία

Σάββατο 20/1/24: Λευκή πολιορκία στην Θεσσαλονίκη

Μια ματιά στις επόμενες ώρες 09/01/2024