O καιρός την Κυριακή και την Δευτέρα στην χώρα μας

Με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες κύλισε ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας το Σάββατο . Ωστόσο, φαίνεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει μια μικρή επιδείνωση σε μέρος της χώρας μας την Κυριακή και την Δευτέρα.

Κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής  ο καιρός θα είναι  γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας , με εξαίρεση τα νησιά του Ιονίου οπού θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις και κάποιες τοπικές νεφώσεις σε Ήπειρο ( ιδίως στα παράκτια και τα ορεινά τμήματα ) , στις Σποράδες ( ίσως κάποιες νεφώσεις εμφανιστούν και σε άλλα τμήματα του Αιγαίου ) και στην Πελοπόννησο . Ενώ στο Ιόνιο θα έχουμε παροδικές βροχές και τοπικές μπόρες .

Κατά τις μεσημβρινές ώρες , θα παρατηρηθούν νεφώσεις τοπικές νεφώσεις και στην Θεσσαλία ( ιδίως στα δυτικά και ορεινά της τμήματα ) . στην Δυτική Μακεδονία και ίσως σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας . Ενώ  κάποιες τοπικές  παροδικές  βροχές πέρα από το Ιόνιο ίσως έχουμε στην Ήπειρο ( ιδίως στα παράκτια και τα ορεινά ) , στην δυτική και κεντρική Πελοπόννησο ( πολύ ασθενή φαινόμενα και κατά βάση  στα ορεινά ) , πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα ορεινά της Δυτικής Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας .

Κατά τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στο σύνολο της χώρας  .

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί  από 12 εως 24 βαθμούς στα ηπειρωτικά , 10 εως 20 στα ορεινά και 16 με 22 στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα .

Οι άνεμοι  θα πνέουν βόρειοι-βορειανατολικοί 4-6 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο και βορειοδυτικοί 5-7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο . Ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ασθενείς από νότιες διευθύνσεις .

Την Δευτέρα ο καιρός θα κυλίσει σε παρόμοιο μοτίβο . Αναλυτικότερα, κατά τις πρωινές ώρες αίθριος σε όλη την χώρα εκτός από το Ιόνιο και τα ορεινά της Ηπείρου και της Πελοποννήσου όπου θα έχουμε τοπικές νεφώσεις . Πολύ μικρή πιθανότητα για πολύ τοπικές ασθενείς βροχές στο Ιόνιο .

Κατά τις μεσημβρινές ώρες , θα έχουμε ανάπτυξη τοπικών νεφώσεων σε μέρος της ηπειρωτικής χώρας κατά βάση στα ορεινά ( ιδίως στην Ήπειρό και την Δυτική Θεσσαλία ) . Ενώ, θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές ( κυρίως προς τις απογευματινές ώρες )  με έμφαση τα ορεινά ( στα πεδινά τα φαινόμενα θα είναι πολύ τοπικά και ασθενή )  στην Ήπειρο , την Πελοπόννησο και την Δυτική Μακεδονία ( πολύ μικρή πιθανότητα  στην Δυτική Θεσσαλία ) .

Κατά τις απογευματινές-βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση .

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί σε παρόμοιες τιμές με αυτές της Κυριακής .

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειανατολικοί 4-6 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο και βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο . Στο Ιόνιο  θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ .

 

 

 

Related posts

Λευκή πολιορκία στην Αττική – Τα τελευταία στοιχεία

Σάββατο 20/1/24: Λευκή πολιορκία στην Θεσσαλονίκη

Μια ματιά στις επόμενες ώρες 09/01/2024