Ο καιρός την Τετάρτη , Χειμωνιάτικο σκηνικό

Χειμωνιάτικος θα παραμείνει ο καιρός και αύριο Τετάρτη. Καθώς  η θερμοκρασία φαίνεται να παρουσιάζει παιρετέρω πτώση και κάποια λίγα φαινόμενα δεν θα λείψουν ούτε αύριο .

Αρχικά , κατά τις πρώτες  νυχτερινές ώρες θα εκδηλώνονται  κάποια ασθενή τοπικά φαινόμενα στην Θάσο υπό την μορφή βροχής-χιονόνερου  και χιονόπτωσης πάνω από τα 200-400 μέτρα ( μικρή πιθανότητα για πολύ ασθενή τοπικά φαινόμενα στα παράκτια της Καβάλας , σε Άγιο Όρος και δυτική Λήμνο) και κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές στο ανατολικό Αιγαίο . Εν συνεχεία μέσα στην νύχτα θα έχουμε τοπικές βροχές ασθενούς-μέτριας έντασης στο νοτιανατολικό Αιγαίο , ενώ υπάρχει μικρή  πιθανότητα για δημιουργία μεμονωμένων καταιγίδων . Τέλος κάποια ασθενή φαινόμενα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας Κρήτης υπό την μορφή χιονιού πάνω από τα 1200-1400 μέτρα .

Κατά τις πρωινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στο σύνολο των περιοχών που προαναφέρθησαν , ενώ ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγλύτερο κομμάτι της χώρας εκτός από κάποιες νεφώσεις στο νοτιανατολικό Αιγαίο και στο νότιο Ιόνιο .

Κάτα τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στο Ιόνιο , στην Δυτική Ελλάδα και στην Κρήτη ( μικρή πιθανότητα για κάποιες ψιχάλες στα νησιά του Ιονίου )

Τέλος , κατά τις βραδυνές ώρες θα έχουμε ασθενείς-μέτριες βροχές στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο .

Η θερμοκρασία όπως προαναφέραμε θα παρουσιάσει πτώση με ήλιο με δόντια να επικρατεί ιδίως στα βόρεια και στα ηπειρωτικά. Επειδή η θερμοκρασία θα διαφέρει πολύ από βορρά προς νότο  για καλύτερη κατανόηση δείτε την θερμοκρασία αναλυτικά ανά 3 ώρες σε όλη την χώρα από το μοντέλο του  ΑΠΘ που φιλοξενούμε κλικ εδω .

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο  και βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ στο Νότιο Αιγαιο ( 5-6 μποφόρ στο νοτιανατολικό Αιγαίο ) . Ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ . Για καλύτερη αναπαράσταση των αυριανών ανέμων κλικ εδω .

Related posts

Λευκή πολιορκία στην Αττική – Τα τελευταία στοιχεία

Σάββατο 20/1/24: Λευκή πολιορκία στην Θεσσαλονίκη

Μια ματιά στις επόμενες ώρες 09/01/2024