Ο καιρός το επόμενο τριήμερο (19-21/2/2019)

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας μας το επόμενο τριήμερο ωστόσο τοπικά χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και κάποιες τοπικές νεφώσεις-ομίχλες δεν θα λείψουν.

 

Η Τρίτη (19/2/2019) θα κυλίσει με αίθριο καιρό με ελάχιστες νεφώσεις στο μεγαλύτερο ενώ κατά τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχει τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά. Στα δυτικά και νότια (κυρίως στα ορεινά Ηπείρου-Πελοποννήσου-Κρήτης) θα παρατηρούνται νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εώς 15 °C  στα ηπειρωτικά, στα ορεινά από 2 εως 12°C  (τοπικά σε κλειστούς κάμπους-οροπέδια οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι ακόμα μικρότερες) και από 5 εως 13°C  στα παράκτια-νησιωτικά τμήματα (εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου η θερμοκρασία θα είναι 3-4 °C  υψηλότερη).

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί στο βόρειο Αιγαίο 3-4 μποφόρ (στο βορειανατολικό Αιγαίο τοπικά εώς και 6-7 μποφόρ) και βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο. Ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

 

Παρόμοιο θα διατηρηθεί το σκηνικό του καιρού κατά την Τετάρτη (20/2/2019) με μικρή πιθανότητα για κάποια ασθενή τοπικά φαινόμενα στα ορεινά της Κρήτης κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα πελάγη 2-3 μποφόρ ( στο νότιο Ιόνιο μετά το μεσημέρι τοπικά 4-5 μποφόρ).

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

 

Παρόμοιο θα διατηρηθεί το σκηνικό του καιρού και κατά την Πέμπτη (21/2/2019). Ωστόσο κατά τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικά ασθενή φαινόμενα στα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας.

Ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων στο Ιόνιο, θα πνέουν από 4 ως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Related posts

Λευκή πολιορκία στην Αττική – Τα τελευταία στοιχεία

Σάββατο 20/1/24: Λευκή πολιορκία στην Θεσσαλονίκη

Μια ματιά στις επόμενες ώρες 09/01/2024