Πτώση της θερμοκρασίας – Πρόγνωση καιρού Τετάρτης (24/10)

Περιορισμό των βροχών θα έχουμε από αύριο το βράδυ με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας η οποία όμως δεν φαίνεται να διαρκεί για πολύ .

Αναλυτικότερα ,οι πρώτες ώρες της Τετάρτης θα ξεκινήσουν με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο Νότιο Ιόνιο και στο Νοτιανατολικό Αιγαίο . Επίσης , βροχές με πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στις Κυκλάδες ( με έμφαση τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων) . Τέλος , μικρή πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές υπάρχει στην νότια και δυτική Κρήτη  και στην Εύβοια . Κατά τις πρωινές ώρες , οι  όποιες βροχές θα εξασθενήσουν και θα περιορισθούν στις Κυκλάδες ( πολύ τοπικά φαινόμενα ) , στο Νοτιανατολικό Αιγαίο ( με πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες ) και στην Κρήτη ( αρχικά στα νότια και δυτικά τμήματα του νησιού και στην συνέχεια στο σύνολο του νησιού . Επίσης υπάρχουν πιθανότητες για τοπικές καταιγίδες ιδίως στα νότια τμήματα .) . Στο υπόλοιπο της χώρας θα έχουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες , ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο οι νεφώσεις θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες .

Κατά τις μεσημβρινές ώρες , το σκηνικό θα παραμείνει ίδιο με βροχές και τοπικές καταιγίδες να επηρεάζουν την Κρήτη και το Νοτιανατολικό Αιγαίο . Κατά τις απογευματινές-βραδυνές ώρες θα έχουμε σταδιακη βελτίωση του καιρού στην Κρήτη από τα δυτικά και εν συνεχεία και στο Νοτιανατολικό Αιγαίο . Τέλος , προς τα μεσάνυχτα τοπικές βροχές θα κάνουν την εμφάνιση τους στα ανατολικά τμήματα της Θράκης ( κυρίως Νομός Έβρου ) ,στα ορεινά της υπόλοιπης Θράκης και στις βορειότερες και ορεινότερες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας . Τέλος , δεν αποκλείεται να έχουμε τοπικές χιονοπτώσειςως στα προαναφερθέντα ορεινά τμήματα κοντά στα πάνω από τα 1300-1500μ(( κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα τοπικά χαμηλότερα 1100-1300μ ) .

Η θερμοκρασία σε Πτώση ιδίως μετά το απόγευμα και με έμφαση την ανατολική χώρα θα κυμανθεί από 6 εως15 στα ορεινά , 9 με 19 στα ηπειρωτικά και 11 με 18 στα παραθαλλάσια-θαλάσσια τμήματα .

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν ασθενείς δυτικοί- νοτιοδυτικοί  και σταδιακά θα στραφούν σε βόρειοδυτικούς 5-7 μποφόρ . Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν ασθενεις κατά βάση από δυτικές διευθύνσεις .Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικόι 5-7 μποφόρ .

Ακολουθεί ο συνοψιστικός προγωστικός μας χάρτης .

 

 

 

Related posts

Σαν καλοκαίρι σήμερα: Μια ανάσα από τους 30 βαθμούς σήμερα σε 8 περιοχές της Ελλάδας [λίστα]

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας – Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα

Λευκή πολιορκία στην Αττική – Τα τελευταία στοιχεία