Το Meteociel είναι offline – Τι έγινε και πότε επανέρχεται;

Από χθες το πρωί και μετά η δημοφιλής ιστοσελίδα μετεωρολογικών χαρτών Meteociel είναι offline. Τι έχει όμως συμβεί και πότε φαίνεται να επανέρχεται;

 

Η δημοφιλής ιστοσελίδα που συγκεντρώνει μετεωρολογικούς χάρτες από όλα τα μεγάλα προγνωστικά μοντέλα είναι Offline ήδη από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 10/3/2021. Πολλοί είναι αυτοί που επιχείρησαν να δουν τα νέα τρεξίματα των μοντέλων του GFS και ECMWF αλλά δεν τα κατάφεραν.

 

Δείτε εδώ την τελευταία μεσοπρόθεσμη εκτίμηση της σελίδας μας: Ο Μάρτιος ίσως επιστρέψει με πιο χειμερινό καιρό – Ποια τα σενάρια;

 

Η σελίδα Meteociel.fr φιλοξενείται στους server της OVHCloud στο Στρασβούργο, στους οποίους, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Μeteociel, ξέσπασε πυρκαγιά. Για τον λόγο αυτό 4 server τους οποίους χρησιμοποιούσε η ιστοσελίδα καταστράφηκαν, ενώ οι υπόλοιποι τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω διακοπής ρεύματος.

Η OVHCloud με τη σειρά της υποστηρίζει πως θα είναι ικανή να ανακτήσει μέρος ή ολόκληρο το περιεχόμενο του Meteociel.fr μέχρι την Δευτέρα 14/3/2021.

 

Στις επόμενες φωτογραφίες φαίνεται η πυρκαγιά στο σημείο, αλλά και η επίσημη ανακοίνωση μέσα από την σελίδα του Meteociel στο facebook:

Related posts

Σαν καλοκαίρι σήμερα: Μια ανάσα από τους 30 βαθμούς σήμερα σε 8 περιοχές της Ελλάδας [λίστα]

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας – Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα

Το 2023 μας εγκαταλείπει ως η χειρότερη χρονιά για το κλίμα και το περιβάλλον στη Γη