Τοπικές καταιγίδες τις επόμενες ώρες. Που αναμένονται 11-12/08

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες σε σημαντικό κομμάτι της χώρας, με μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Ας δούμε την κατάσταση ανά περιοχή.

Θράκη

Κατά τις αμέσως επόμενες απογευματινές ώρες μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στον νομό Ροδόπης(κυρίως στο δυτικό κομμάτι του νομού) και Ξάνθης. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά βάση στην οροσειρά της Ροδόπης και σε περιοχές γύρω από αυτήν, στις περιοχές αυτές πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα. Σταδιακά οι βορεινατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και οι μπόρες-καταιγίδες θα περιορίζονται δυτικότερα σχεδόν αποκλειστικά στον νομό Ξάνθης μέχρι να σταματήσουν.

Ανατολική Μακεδονία

Κατά τις απογευματινές ώρες μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα βορειότερα-ανατολικότερα και ορεινά τμήματα του γεωγραφικού διαμερίσματος. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και νοτιότερα και δυτικότερα επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό το σύνολο της περιοχής. Οι υψηλότερες πιθανότητες για τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα εντοπίζονται στο βόρειο κομμάτι του νομού Δράμας και στην ευρύτερη περιοχή του Όρους Λεκάνης και Παγγαίου.

Κεντρική Μακεδονία

Κατά τις απογευματινές ώρες τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα βορειότερα και ανατολικότερα τμήματα κυρίως στα ορεινά. Εν συνεχεία προς τις βραδυνές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν νοτιότερα και δυτικότερα αποκτώντας όμως τοπικό χαρακτήρα. Οι περιοχές με πιθανότητες για τοπικά έντονα φαινόμενα είναι το βόρειο κομμάτι νομού Σερρών-Κιλκίς αλλά και περιοχές κοντά στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και του Στρυμωνικού Κόλπου.

Θεσσαλία-Σποράδες

Κατά το ξημέρωμα-πρώτες ώρες της Πέμπτης πιθανότητα για τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ανατολική Θεσσαλία, ιδίως ανατολική Μαγνησία, και στα νησιά των Σποράδων. Πολύ μικρές πιθανότητες για τοπικές μπόρες στην υπόλοιπη Θεσσαλία.

Στερεά

Κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης πιθανότητα για τοπικές βροχές-μπόρες και πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική-βορειανατολική Στερεά. Πιθανότητα για παρόμοια φαινόμενα υπάρχει και στην κεντρική-βόρεια Εύβοια.

 

Related posts

Λευκή πολιορκία στην Αττική – Τα τελευταία στοιχεία

Σάββατο 20/1/24: Λευκή πολιορκία στην Θεσσαλονίκη

Μια ματιά στις επόμενες ώρες 09/01/2024