Άστατος ο καιρός στα βόρεια-βορειοανατολικά, καλύτερος στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας σήμερα και αύριο (9-10/5/2019) ο καιρός.

 

Την Πέμπτη (9/5/2019) ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν μπόρες στα ορεινότερα τμήματα κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Ωστόσο, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (10/5/2019) και μετά μπόρες αναμένονται στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία πιθανώς και σε πεδινότερα τμήματα (κυρίως στην δυτική Θράκη). Τα φαινόμενα εδώ θα επιμείνουν έως και αργά το απόγευμα κατά διαστήματα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, πιο αυξημένες στα βόρεια και κεντρικά ορεινά τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ στα ηπειρωτικά έως 4-5 στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο. Σε σταδιακή στροφή σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση από το πρωί της Παρασκευής και από τα δυτικά. Στο Αιγαίο και τη Θράκη θα παραμείνουν νότιοι έως το τέλος της ημέρας έως 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία έως 22°C στα δυτικά, τα βόρεια (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της δυτικής Θράκης όπου θα είναι 2-4°C χαμηλότερη) και το νότιο Αιγαίο, έως 24-26°C στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, δε θα ξεπεράσει τους 18-20°C στο υπόλοιπο Αιγαίο και το Ιόνιο. Σε άνοδο την Παρασκευή κατά 2-3°C κυρίως στα βόρεια.

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το facebook group μας και το κανάλι μας στο youtube ώστε να βλέπετε πανέμορφα timelapse και άλλες καιρικές βιντεο-ανταποκρίσεις.