Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα μας τις επόμενες ώρες από τα βορειοδυτικά ενισχύοντας σημαντικά τους ανέμους. Δείτε τους χάρτες προειδοποίησης.

 

Με την έλευση μία ιδιαίτερη ισχυρής διαταραχής από τα βορειοδυτικά ήδη μετά τις μεσημβρινές ώρες σήμερα (4/2/2020) οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά στα πελάγη, αλλά και τμήματα της Πελοποννήσου και της Στερεάς ξεπερνώντας τα 60-70km/h. Να σημειωθεί ότι στον χάρτη σημειώνονται μόνο οι περιοχές που θα επηρεαστούν από ανέμους άνω των 60km/h. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν λιγότερο έως και καθόλου σε αυτήν την φάση είναι η Μακεδονία και τα ανατολικότερα της Θεσσαλίας. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στο βορειοανατολικό Αιγαίο (Χιός, Λέσβος, Λήμνος, Σαμοθράκη), αλλά και τα πολύ ανοιχτά του Ιονίου όπου οι άνεμοι ενδέχεται να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 90km/h.

 

Σε δεύτερη φάση από αργά το βράδυ της Τρίτης και κυρίως μέσα στην Τετάρτη (5/2/2020), οι άνεμοι θα αρχίσουν να στρέφονται σε πιο βόρειους. Αναμένουμε πλέον ισχυρούς βορειοδυτικούς στην κεντρική Μακεδονία κυρίως κατά μήκος της κοιλάδας του Αξιού και την περιοχή του Θερμαϊκού έως και τις Σποράδες (με ταχύτητες που ίσως ξεπεράσουν και τα 70km/h κατά τόπους). Ισχυροί άνεμοι και στο Ιόνιο, όπου εδώ αναμένουμε εντάσεις και πάλι έως και 90km/h (κυρίως στα βορειότερα τμήματα), ενώ στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα έχουν δυτική συνιστώσα με εντάσεις αρχικά από 70 έως 90km/h με τάση εξασθένησης μετά το μεσημέρι σε 60-70km/h.