Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με έμφαση την βόρεια χώρα κι από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Αναλυτικότερα, η έντονη αστάθεια που επηρεάζει αυτή τη στιγμή την Δυτική Μακεδονία και την Θεσσαλία θα αρχίσει να μετατοπίζεται σταδιακά ανατολικότερα. Έτσι από τις 19:00 περίπου θα έχουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και στην Ανατολική Θεσσαλία(κατά βάση στα βορειότερα τμήματα της).

Σταδιακά η δραστηριότητα θα μετατοπίζεται δυτικότερα και θα περάσει και σε θαλάσσια τμήματα . Έτσι θα επηρεάζονται καθώς κυλάμε προς τα μεσάνυχτα το σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και θαλάσσιες περιοχές αρχικά με έμφαση τις περιοχές γύρω από τον Θερμαικό και την Χαλκιδική.

Εν συνεχεία  οι δραστηριότητα θα μετατοπιστεί στην Ανατολική Μακεδονία με έμφαση τα κεντρικότερα-νοτιότερα τμήματα και ιδίως στις περιοχές γύρω από τον Στρυμωνικό και τον κόλπο της Καβάλας.

Τέλος, η δραστηριότητα θα μετατοπιστεί ακόμα ανατολικότερα ωστόσο τα φαινόμενα φαίνεται σταδιακά εκεί να εξασθενούν και να αποκτούν πιο τοπικό χαρακτήρα, ωστόσο δεν αποκλείονται κι εκεί τοπικά έντονα φαινόμενα.

Δύο διευκρινιστικές λεπτομέρειες, το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής δραστηριότητας κατά την διάρκεια της νύχτας φαίνεται να εντοπίζεται στα παράκτια και θαλάσσια τμήματα και η κίνηση τον καταιγίδων θα είναι από νότια προς βόρεια σαν γενική εικόνα. Συστήνουμε προσοχή καθώς τα φαινόμενα θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα. Ακολουθεί αναλυτικός χάρτης.