Μικρή αλλαγή του καιρού με τοπικές νεφώσεις κάποιες μπόρες σε κάποιες περιοχές, με ταυτόχρονη διατήρηση των καλοκαιρινών συνθηκών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό (κάποιες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες).

Κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια και στα ηπειρωτικά κυρίως γύρω από τους ορεινούς όγκους.

Έτσι, κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρεςθα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες σε περιοχές γύρω από την οροσείρα της Πίνδου ( κυρίως στην δυτική-βορειοδυτική Θεσσαλία και την βόρεια-βορειανατολική Ήπειρο).

Στη Θράκη (κατά βάση στη Δυτική Θράκη και τον βόρειο Έβρο) κατά τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και βόρειότερα τμήματα.

Στην Ανατολική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες κατά βάση στα ορεινά (κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Δράμας-Καβάλας, στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικά).

Στην Κεντρική Μακεδονία η πιθανότητα οι νεφώσεις να δώσουν κάποια μπόρα είναι πολύ μικρή ( ίσως υπάρξουν κάποια πολύ τοπικά φαινόμενα στα ορεινά της Χαλκιδικής και του νομού Σερρών).

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 εώς 35 °C στα ηπειρωτικά , από 23 εώς 32 °C στα παραθαλάσσια, από 24 έως 32 °C στα νησιωτικά ( 2-3 βαθμούς υψηλότερη στο νότιο Ιόνιο).

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειανατολικοί 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο (εώς 6 μποφόρ στο νοτιανατολικό Αιγαίο). Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 εώς 35 °C , στα ανατολικά τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ (εώς 6 στα ανατολικά) με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος με νεφώσεις τοπικά αυξημένες κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ορεινά.