Δεν αναμένεται να μεταβληθεί ιδιαίτερα η κατάσταση τις βραδυνές ώρες πρός την Τρίτη σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά

Τις βραδυνές ώρες της Δευτέρας και πρός τα ξημερώματα της Τρίτης θα συνεχιστούν τα φαινόμενα στην Εύβοια, την Βοιωτία και την Αττική.

Οι χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πάνω από τα 350-400 μέτρα κατά βάση στην Αττική και την Εύβοια, ενώ στα δυτικότερα της Αττικής και την Βοιωτία θα φτάνουν στα 300 μέτρα.

 

Την Τρίτη 7/1 θα συνεχιστούν εξασθενημένα τα φαινόμενα στην Αττική, την Βοιωτία και την Εύβοια, για να σταματήσουν μετά το μεσημέρι.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά μέσα στην ημέρα και θα περιοριστούν κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στην Κρήτη πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πάνω από τα 900 με 1000 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7-8 και τοπικά 9 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 στα κεντρικά και βόρεια, από 1 έως 10 στα δυτικά και νότια, από 0 έως 8 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 6 έως 10 στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη.

Στην Αττική θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 350 περίπου μέτρα στα βόρεια, πρόσκαιρα και χαμηλότερα, και τα 300 στην δυτική Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6-7 μποφορ με σταδιακή εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.

 

Την Τετάρτη 8/1 αναμένεται ηλιοφάνεια στα περισσότερα ηπειρωτικά, εκτός από την Ανατολική Στερεά οπού θα επικρατούν παροδικές νεφώσεις κατά τόπους. Υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων φαινομένων στα ορεινά.

Τοπικές ασθενείς βροχές θα σημειώνονται στις Κυκλάδες κατά τόπους, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Κρήτη.

Στην Κρήτη χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πάνω από τα 900 με 1000 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7-8 και τοπικά 9 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 στα κεντρικά και βόρεια, από 1 έως 10 στα δυτικά και νότια, από 0 έως 8 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 6 έως 11 στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.