Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες θα σημειωθεί την Δευτέρα και την Τρίτη στην χώρα μας

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Αναλυτικά, την Δευτέρα 6/10 και μέχρι το μεσημέρι αναμένονται αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, την Πελοπόννησο, την Στερεά, τις Κυκλάδες, την Θεσσαλία και τα νοτιότερα τμήματα της Μακεδονίας (κυρίως την Πιερία και την Χαλκιδική).

Απο το μεσημέρι και μετά στις ίδιες περιοχές τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά, ιδιαίτερα στην Θεσσαλία, την Στερεά, και την Πιερία και την Χαλκιδική.

Παράλληλα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας με εξαίρεση την βορειοανατολική Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4-6 μποφορ στα βορειότερα πελάγη και απο δυτικές διευθύνσεις στα νοτιότερα με την ίδια ένταση. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς έντασης 6-7 και τοπικά 8 μποφορ στο βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, από 14 έως 23 ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και από 18 έως 24 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές οι οποίες θα ενταθούν πρός τις μεσημβρινές ώρες, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.

Τρίτη 7/10

Τοπικές βροχές θα σημειώνονται τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο.

Βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Απο το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο, την Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα ηπειρωτικά 3-4 μποφορ και στο Αιγαίο 6-7 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια, από 13 έως 21 στα δυτικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και από 18 έως 24 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ με εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ με εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.