Κακοκαιρία με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στα ανατολικά ηπειρωτικά

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Σάββατο 28/12 αναμένονται νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν στην ανατολική χώρα και τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν βροχές κατά διαστήματα στην Χαλκιδική και τα νοτιότερα τμήματα της Ανατολική Μακεδονίας(φαινόμενα κυρίως το ξημέρωμα) , καθώς και την βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο.

Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και τα περισσότερα τμήματα του Αιγαίου.

Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τα 200-300 περίπου μέτρα στην Ανατολική Μακεδονία(τοπικά και χαμηλότερα) και την Χαλκιδική, από τα 300 έως τα 500 μέτρα στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο.

Τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα είναι χαμηλότερα κατά τόπους στην Βοιωτία και την Φθιώτιδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφορ έως 6-7 μποφορ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από: 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, 4 έως 11 στα δυτικά, 1 έως 8 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 6 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατούν νεφώσεις κατά διαστήματα οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες θα ενταθούν πρός τις βραδυνές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 300-400 μέτρα περίπου στα βόρεια του νομού, κατά τόπους και χαμηλότερα στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς.

 

Την Κυριακή 29/12 αναμένονται νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά με βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο και το μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου.

Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο από τα 300-400 περιπου μέτρα, ενώ στην Βοιωτία και την Φθιώτιδα τα χιόνια θα φτάσουν έως τα 200 μέτρα περίπου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφορ στα ανατολικά ηπειρωτικά και πελάγη και από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφορ στα υπόλοιπα τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από: -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, 3 έως 9 στα δυτικά, 0 έως 7 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 6 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα. Χιόνια θα σημειώνονται στα βόρεια του νομού πάνω από τα 400-500 μέτρα και πάνω από τα 200-300 μέτρα στα βορειοδυτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 με βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες είναι πιθανό να αυξηθούν πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς.