Άστατος καιρός θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες, και κυρίως από την Δευτέρα

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Κυριακή 21/6 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα είναι αυξημένες και θα σημειώνονται τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στην Χαλκιδική και την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, καθώς και στο Βόρειο Αιγαίο κατά τόπους.

Στις ανωτέρω περιοχές τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά τις απογευματινές ώρες, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στην Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα ανατολικότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στα ορεινότερα) και την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και στο Ιόνιο έως 6 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 στα βόρεια, από 18 έως 31 στα κεντρικά, από 18 έως 30 στα δυτικά και νότια, από 18 έως 29 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 19 έως 30 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορμποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες θα είναι αυξημένες τοπικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα στην πόλη τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.

 

Την Δευτέρα 22/6 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Χαλκιδική τις πρωινές ώρες.

Σταδιακά και μέχρι τις μεσημβρινές – πρώτες απογευματινές ώρες, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στα περισσότερα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα με εξαίρεση τους κάμπους της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά, καθώς και στην Πελοπόννησο (με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα).

Τα φαινόμενα θα περιοριστούν μέχρι αργά το απόγευμα και θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 στα κεντρικά και βόρεια, από 18 έως 30 στα δυτικά και νότια, από 18 έως 33 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 19 έως 29 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες τοπικά πιθανόν να είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά, πρόσκαιρα πιθανόν και σε άλλες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ με εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.