Ο παρακάτω χάρτης αφορά την εκτίμηση σχετικά με τα ύψη χιονιού και τα υψόμετρα που θα εκδηλωθούν οι χιονοπτώσεις στην κακοκαιρία Ηφαιστίων.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται οτι τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού θα σημειωθούν στις περιοχές γύρω από τα ορεινά της Αττικής (Κυρίως την Πάρνηθα και την Πεντέλη).

Στην πρώτη ζώνη που αφορά ύψη χιονιού από 20 εκατοστά και πάνω εμφανίζονται περιοχές πάνω από 500 μέτρα κατά μέσο όρο, κατά τόπους και χαμηλότερα στην βόρεια Αττική (Κυρίως στον Διόνυσο και τις κοντινότερες σε αυτόν περιοχές).

Στην δεύτερη ζώνη ανήκουν τα περισσότερα προάστια και περιοχές γύρω στα 350-400 μέτρα, κυρίως στους πρόποδες της Πάρνηθας και της Πεντέλης (Άγιος Στέφανος, Θρακομακεδόνες, Πεντέλη/Νέα Πεντέλη, Δροσία, Εκάλη κλπ).

Στην τρίτη ζώνη ανήκουν βόρεια προάστια που ενδέχεται να δούν ελαφριές έως καλές χιονοπτώσεις, από τα 300 έως 350 μέτρα κυρίως). Σε αυτή την ζώνη πιθανόν να επηρεαστούν περιοχές χαμηλότερα στους νότιους πρόποδες της Πεντέλης.

Στην τέταρτη ζώνη ανήκουν περιοχές οι οποίες θα δουν πρόσκαιρες χιονοστρώσεις σε εύκολες κυρίως επιφάνειες. Αυτές είναι τα δυτικά προάστια, κυρίως αυτά που βρίσκονται κοντά στα όρη Ποικίλο, Αιγάλεω, καθώς και τα προάστια που βρίσκονται κοντά στον Υμμητό, περιοχές κοντά στα Τουρκοβούνια, αλλά και τα βορειοανατολικά (Γέρακας, Χαλάνδρι).

Στην Πέμπτη ζώνη ανήκουν περιοχές οι οποίες θα έχουν εναλλαγές χιονοπτώσεων υγρής μορφής με χιονόνερο στο λεκανοπέδιο σε περιόδους εξάρσεων, κυρίως αφορά τα χαμηλότερα δυτικά προάστια, καθώς και περιοχές της κεντρικής ζώνης των Αθηνών, κυρίως από το ιστορικό κέντρο και βορειότερα.

Στο Θριάσιο πεδίο οι χιονοστρώσεις θα αφορούν τις περιοχές πάνω από τα 200-300 μέτρα, πρόσκαιρα και χαμηλότερα σε περιόδους εξάρσεων.

Στην δυτική Αττική οι αξιόλογες χιονοστρώσεις (>10 εκ.) θα σημειωθούν κυρίως από τα 300 μέτρα και πάνω, κατά τόπους και χαμηλότερα, ενώ από την επιφάνεια μέχρι τα 200 θα επικρατούν εναλλαγές χιονόνερου με χιόνι.

Στα Μεσόγεια και την Ανατολική Αττική προβλέπεται κυρίως χιονόνερο, ενώ κατά τόπους θα σημειώνονται χιονοπτώσεις.