Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο διήμερο με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Κυριακή 24/11 αναμένεται αρχικά βελτιωμένος καιρός, ωστόσο μετά το μεσημέρι και πρός τις βραδυνές ώρες θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Στερεά, την Θεσσαλία, την Δυτική Μακεδονία και τα δυτικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί 4-5 και σταδιακά 6 μποφορ, στα νότια νοτιοανατολικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφορ και στο Ιόνιο 7-8 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 12 έως 19 στα δυτικά, από 12 έως 17 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 14 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και το βράδυ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3-4 και σταδιακά 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

 

Την Δευτέρα 25/11 αναμένονται αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της χώρας.

Σταδιακά μεσα στις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά και στην Πελοπόννησο και θα ενταθούν στην Στερεά και την Θεσσαλία και μέχρι το μεσημέρι στην Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα περισσότερα τμήματα εκτός από την βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα στην Στερεά, την Θεσσαλία, την Βόρεια Ελλάδα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας πάνω από τα 1800-1900 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 7-8 μποφορ στο βόρειο Αιγαίο, νοτιοανατολικοί 7-8 και τοπικά 9 μποφορ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και δυτικοί νοτιοδυτικοί 5-6 μποφορ στο Ιόνιο και το υπόλοιπο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 12 έως 17 στα δυτικά, από 12 έως 18 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 14 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιδυτικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4-5 μποφορ με εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 14 βαθμούς.