Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και χιόνια στα ορεινά

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Τετάρτη 23/3 αναμένονται βροχές κατά τόπους αρχικά στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και την Θεσσαλία.

Το απόγευμα ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά αρχικά και έπειτα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (εκτός από τα ανατολικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη).

Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο.

Χιόνια θα σημειώνονται πάνω από τα 800-900 μέτρα στα βόρεια, πάνω από τα 1100-1200 στα κεντρικά και πάνω από τα 1500-1600 στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο 7-8 και τοπικά 9 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 στα κεντρικά και βόρεια, από 6 έως 17 στα δυτικά και νότια, από 5 έως 13 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 8 έως 15 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς.

 

Την Πέμπτη 26/3 αναμένονται βροχές στο σύνολο της χώρας κατά διαστήματα.

Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και το Αιγαίο.

Στην Ήπειρο, τα βορειοδυτικά και την Θράκη τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και ηπιότερα.

Χιόνια θα σημειώνονται πάνω από τα 1200-1400 μέτρα στα κεντρικά και βόρεια, και πάνω από τα 1600 στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφορ στο Βόρειο Αιγαίο και ανατολικοί 7-8 μποφορ στο Νότιο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 στα στα κεντρικά και βόρεια, από 6 έως 13 στα δυτικά και νότια, από 6 έως 12 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 8 έως 15 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ενώ υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς.