Πρόσκαιρη μεταβολή αναμένεται αύριο Σάββατο κυρίως στα βόρεια, γενικά καλός θα είναι ο καιρός το Πάσχα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά, το Μ. Σάββατο προβλέπεται αρχικά βελτιωμένος καιρός παντου, ωστόσο μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά. Το απόγευμα βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα βορειοδυτικά και μέχρι το βράδυ τις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιώνεται από τα δυτικά πρός τα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 4-5 μποφορ στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς στα βόρεια, από 13 έως 27 στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, και από 13 έως 23 στα δυτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές οι καταιγίδες το απόγευμα και τις πρώτες βραδυνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.

 

Την Κυριακή του Πάσχα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν το πρωί στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφορ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς στα βόρεια, από 12 έως 24 στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, και από 12 έως 22 στα δυτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.

 

Την Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη την χώρα, ωστόσο στην Ανατολική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και σημειωθούν τοπικές μπόρες το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 4 έως μποφορ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς στα βόρεια, από 12 έως 24 στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, και από 13 έως 20 στα δυτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς.