Σε γενικές γραμμές, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθένιση των ανέμων. Αλλά ας δούμε την κατάσταση λίγο αναλυτικότερα.

Σάββατο 10/10

  • Ο καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια κατά τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα κυμανθεί από 12 έως 24 στα κεντρικά και βόρεια, από 14 έως 22 στα δυτικά, από 14 έως 25 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και από 20 έως 23 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι σε εξασθένιση από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο, από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ στο Αιγαίο. Στο νοτιανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ.

  • Στην Αττική o καιρός αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητοί 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2-3 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

Κυριακή 11/10

Ο καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά-βορειοδυτικά (λιγότερα στα βόρεια) κυρίως κατά τις πρωινές ώρες. Ενώ κατά τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην νότια-νοτιοδυτική χώρα.

Η θερμοκρασία σε άνοδο. Θα κυμανθεί από 14 έως 25 στα κεντρικά και βόρεια, από 15 έως 23 στα δυτικά, από 15 έως 26 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και από 21 έως 23 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ. Ενώ στο Αιγαίο από δυτικές-νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ (δυτικοί 4-5 μποφόρ στο  νότιο Αιγαίο).

  • Στην Αττική o καιρός αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από νότιες διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιανατολικοί 2-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Για κάθε νεότερο επισκεφθείτε την ομάδα μας στο facebook ΕΔΩ. Ενώ, για την πρόγνωση καιρού του Ολύμπου το Σαββατοκύριακο μπείτε ΕΔΩ .