Εκ νέου επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν και το Σάββατο.

Σαββατο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, αλλά κατά τόπους και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας σε περιοχές μακριά από την θάλασσα.

Τα φαινόμενα στην Μακεδονία θα ενταθούν και θα γενικευτουν μέσα στη νύχτα προς την Κυριακή.

Κυριακή: Νεφώσεις με βροχές και καταιγιδες κατά τόπους ισχυρές στην Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς και στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου.

Τα φαινόμενα στις ανω περιοχές θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι και θα σταματήσουν, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην νότια Θεσσαλία, την Στερεά, την βορειοανατολική Πελοπόννησο καθώς και τις βόρειες Κυκλάδες και κατά τόπους στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι το Σάββατο θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στα πελάγη από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ. Την Κυριακή θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 6 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 το Σάββατο στα βόρεια, τους 33 στα κεντρικά και ανατολικά, και τους 31 στα δυτικά και νότια. Την Κυριακή δε θα ξεπεράσει τους 29 στα βόρεια και τους 30 στα νότια.

Στα νησια θα φτάσει τους 27 κατά το διήμερο.

Στην Αθήνα το Σάββατο θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις ενω την Κυριακή θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγιδες μετά το μεσημέρι.

Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα βροχής η καταιγίδας τις πρώτες βραδυνές ώρες το Σάββατο, ενώ σταδιακά ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές και καταιγιδες μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.