Χαλαζόπτωση στην Θεσσαλονίκη (photos & videos)

Χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην Θεσσαλονίκη το μεσημέρι του Σαββάτου (12/6/2021) κυρίως στις κεντροανατολικές περιοχές της πόλης.

 

Ο καιρός τις τελευταίες ημέρες είναι άστατος, όπως προβλέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και από την προγνωστική ομάδα του Northmeteo (δείτε επίσης: Πρόγνωση καιρού 12-13/6/2021)

Το μεσημέρι του Σαββάτου (12/6/2021) περί τις 16:00 σημειώθηκε πρόσκαιρα ισχυρή καταιγίδα συνοδεία χαλαζόπτωσης με χαλαζόκοκκους σε μέγεθος φουντουκιού. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που εξασφάλισε η ομάδα του Northmeteo.gr

 

Οι χαλαζόκοκκοι στην Τούμπα:

Οι χαλαζόκοκκοι στις Συκιές (φωτογραφία από την Maria Tzampazi, μέλος της μεγάλης παρέας του Northmeteo στο facebook)

 

Η επόμενη φωτογραφία είναι από την Πολίχνη από το μέλος George Foy:

 

Ενώ η τελευταία είναι από τους Αμπελόκηπους από τον Nikos Mpouzios:

 

Άποψη της καταιγίδας την ώρα της χαλαζόπτωσης στην Κάτω Τούμπα:

 

Ακολουθεί συνδυαστικό βίντεο με δύο χρονογραφήματα από Κηφισιά και Λευκό Πύργο που δείχνουν την πορεία/εξέλιξη της καταιγίδας πάνω από την πόλη σύμφωνα με τις Live Κάμερες του northmeteo.gr, αλλά και λήψεις από την χαλαζόπτωση στην περιοχή της Τούμπας:

 

 

Αξίζει να αναφερθεί οτι η θερμοκρασία σύμφωνα με τους σταθμούς του northmeteo.gr υποχώρησε από τους 27°C στους 19°C μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα, ενώ οι ραδαιότητα της βροχόπτωσης ξεπέρασε τα 50mm/h φτάνοντας πρόσκαιρα έως και πάνω από 500mm/h σε περιοχές όπως το Πανόραμα.

Η συνολική ημερήσια βροχόπτωση μέχρι και τις 17:00 φαίνεται στο παρακάτω screenshot της νέας εφαρμογής του Northmeteo.gr:

Ακολουθούν διαγράμματα ραγδαιότητας και θερμοκρασίας σε διάφορους σταθμούς του δικτύου του Northmeteo.gr. Η ανανέωση των διαγραμμάτων γίνεται ανά 5′. Για τον λόγο αυτό δεν εμφανίζονται πρόσκαιρα πολύ ισχυρές ραγδαιότητες που σημειώθηκαν εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης:

Related posts

Σαν καλοκαίρι σήμερα: Μια ανάσα από τους 30 βαθμούς σήμερα σε 8 περιοχές της Ελλάδας [λίστα]

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας – Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα

Απόλυτο viral οι φωτογραφίες του Northmeteo για το Βόρειο Σέλας