Φινάλε Μάρτη με χιόνια (photos & videos)

Το τέλος του Μάρτη συνδυάστηκε με χιονοπτώσεις που έντυσαν στα λευκά ημιορεινές και ορεινές περιοχές στα κεντρονότια. Την ίδια στιγμή στα βόρεια η άνοιξη δίνει το παρόν.

 

Όταν το βορειοανατολικό ρεύμα δηλώνει παρόν στο Αιγαίο, οι όροι αντιστρέφονται και ο καιρός γίνεται ψυχρότερος στα κεντρονότια σε σχέση με τη βόρεια χώρα. Ένα παραπάνω όταν αυτό συμβαίνει την άνοιξη, οπότε και ο ήλιος είναι ψηλότερα (και πιο κοντά στη γη) και αρκεί μια του ηλιαχτίδα για να ανεβάσει την θερμοκρασία σε επίπεδα άνοιξης.

Έτσι κι έγινε χθες 31/3/2021, τελευταία μέρα του φετινού Μάρτη, τις πρωινές/μεσημβρινές ώρες. Φαίνεται πως φέτος ο χειμώνας είχε μία αδυναμία στην κεντρονότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις λοιπόν σημειώθηκαν σε περιοχές με υψόμετρο 800-1000 μέτρων στην Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, αλλά και την Κρήτη.

 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο:

Κυριάκι στο όρος Ελικώνας στο νομό Βοιοτίας στα 900 μέτρα (η φωτογραφία είναι του Panagiotis Gabranis):

 

 

Στα λευκά και η Αράχωβα στα 900 μέτρα υψόμετρο (φώτο από το group στο facebook northmeteo.gr):

 

Την ίδια στιγμή ο Leyteris Papadopoulos μας έστειλε φωτογραφία από Μεταμόρφωση με θέα την Πάρνηθα, η οποία ήταν χαμένη στις “βροχο-χιονοκουρτίνες (φώτο από το group στο facebook northmeteo.gr):

 

Κοντά στις 10:00 τα πάντα άσπρισαν ακαριαία στα Τρίκαλα Κορινθίας (1100 μέτρα υψόμετρο), όπως φάνηκε και από την κάμερα του www.trikala-korinthias.gr:

 

Τέλος, χιονόπτωση σε συνδυασμό με χιονοχάλαζο σημειώθηκε και στο οροπέδιο του Λασιθίου (σε υψόμετρο 850 περίπου μέτρων), το οποίο ντύθηκε στα λευκά:

 

 

Related posts

Σαν καλοκαίρι σήμερα: Μια ανάσα από τους 30 βαθμούς σήμερα σε 8 περιοχές της Ελλάδας [λίστα]

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας – Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα

Απόλυτο viral οι φωτογραφίες του Northmeteo για το Βόρειο Σέλας