Κρύο και ασθενείς χιονοπτώσεις: Πρόγνωση καιρού 19/3/22

Κρύο και ασθενείς χιονοπτώσεις σε αρκετά τμήματα αναμένονται το Σάββατο

 

Μακεδονία και Θράκη: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις και χιονόνερο στα παραθαλάσσια, κατά διαστήματα στην Κεντρική Μακεδονία το πρωί, με έμφαση στα ορεινότερα τμήματα. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Θεσσαλία: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις και χιονόνερο στα παραθαλάσσια. Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά, ενώ το βράδυ θα υπάρξει πρόσκαιρη γενίκευση στα δυτικά και νότια-νοτιοανατολικά τμήματα.

Ήπειρος, Δυτική Στερεά, νησιά Ιονίου: 

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις.

Ανατολική Στερεά: 

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο στα πεδινά στη βόρεια Στερεά το πρωί. Πρός το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά, ενώ από το βράδυ τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα περισσότερα ορεινά-ημιορεινά τμήματα, και χιονόνερο στα παραθαλάσσια, κατά τόπους.

Πελοπόννησος: 

Τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις το πρωί στα βορειοανατολικά ορεινά.

Νησιά Αιγαίου: Τοπικές ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά από το απόγευμα και μετά στις Σποράδες και το βορειοανατολικό Αιγαίο, και από το βράδυ στα βορειότερα τμήματα των Κυκλάδων. Τοπικές ασθενείς βροχές στη δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6-7 και τοπικά 8 μποφορ.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6°C στα βόρεια (2-3 βαθμούς χαμηλότερα στη Δυτική Μακεδονία), από -1 έως 6 στα κεντρικά, από 1 έως 12°C στα δυτικά, από 0 έως 8°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 2 έως 6 στο βόρειο Αιγαίο και από 3 έως 9°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Το βράδυ τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοανατολικά του νομού πάνω από τα 200 μέτρα περίπου και χιονόνερο στα παραθαλάσσια. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 5-6 μποφορ. Η θερμοκρασία από 2 έως 7°C.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με έμφαση στα ορεινά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν και σε πεδινά τμήματα. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 1 έως 5°C.

Related posts

Λευκή πολιορκία στην Αττική – Τα τελευταία στοιχεία

Σάββατο 20/1/24: Λευκή πολιορκία στην Θεσσαλονίκη

Μια ματιά στις επόμενες ώρες 09/01/2024