Μαϊάμι: Έσπασε το ρεκόρ θερμοκρασίας για την εποχή ακόμα και για τα δεδομένα της Φλόριντα

Η πολιτεία της Φλόριντα είναι γνωστή για το θερμό, τροπικό της κλίμα. Ωστόσο, φαίνεται πως φέτος βίωση την πιο πρώιμη έναρξη της θερμής της περιόδου.

Η θερμοκρασία στις 14/4/2020 ξεπέρασε το όριο των 32°C (90°F) για τουλάχιστον 3 συνεχόμενες μέρες, σηματοδοτώντας την πιο πρώιμη έναρξη της θερμής περιόδου για την περιοχή των τελευταίων 80 χρόνων. Μάλιστα την Παρασκευή (10/4/2020) η θερμοκρασία άγγιξε τους 35°C στο Μαϊάμι, όταν ο μέσος όρος μέγιστων θερμοκρασιών για την εποχή είναι κοντά στους 28°C, θερμοκρασία κάτω από την οποία δεν υποχώρησε ο υδράργυρος τα ξημερώματα της Δευτέρας. Αυτό φαίνεται να αποτελεί και ενα ακόμη ρεκόρ υψηλών ελάχιστων θερμοκρασιών για το διάστημα Νοεμβρίου-Απριλίου.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ολόκληρη η θερινή σεζόν του 2018 πέρασε χωρίς η θερμοκρασία στο Μαϊάμι να ξεπεράσει τους 35°C.

Η αισθητή θερμοκρασία σε συνδυασμό και με την υψυλή σχετική υγρασία φαίνεται να ξεπέρασε ακόμα και τους 40°C τοπικά.

 

Τέλος, ένα ακόμη ρεκόρ που φαίνεται να έχει σπάσει είναι αυτό της θερμοκρασίας θάλασσας του κόλπου του Μεξικού, η οποία βρέθηκε για πρώτη φορά 2.5°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα μέσα στα τελευταία 40 χρόνια.

 

Related posts

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας – Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα

Η Ευρώπη παραδίνεται στην κακοκαιρία ‑ Ανεμοι ρεκόρ και κύματα 12 μέτρων

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Λιβύη: Στους 11.300 οι νεκροί της κακοκαιρίας Daniel