Μεταφορά Αφρικανικής σκόνης σε εξέλιξη – Έως πότε; (photo)

Ασυνήθιστα θερμές μετεωρολογικές συνθήκες διανύει η χώρα μας, οι οποίες συνδυάζονται και με ένα έντονο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από την Αφρική.

 

Όπως θα δείτε και στη δορυφορική της NASA που λήφθηκε από τον δορυφόρο MODIS-TERRA, η νοτιοδυτική ροή στα μεσαία στρώματα της τροπόσφαιρας είναι αυτή που μεταφέρει Αφρικανική σκόνη από την περιοχή της Λιβύης-Τυνησίας. Μάλιστα, τα μεταφερόμενα σωματίδια συνδυάζονται με υγρασία από τα κεντρικά τμήματα της θάλασσας της Μεσογείου, αλλά και μία διαταραχή πάνω από την Ιταλία, δημιουργώντας ένα αποπνικτικό κοκτέιλ υγρασίας και σχετικής ζέστης.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία το επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης φαίνεται να κορυφώνεται την ερχόμενη Τετάρτη (7/10/2020), ενώ φαίνεται να τερματίζεται μία μέρα μετά, την Πέμπτη (8/10/2020), οπότε και οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες ρίχνοντας παράλληλα και τη θερμοκρασία.

 

Για νεότερα σχετικά με τη μεταβολή του καιρού στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας μπορείτε να ακολουθείτε και το γκρουπ μας στο facebook και στο instagram, αλλά και το κανάλι μας στο youtube.

 

 

Related posts

Λευκή πολιορκία στην Αττική – Τα τελευταία στοιχεία

Σάββατο 20/1/24: Λευκή πολιορκία στην Θεσσαλονίκη

Μια ματιά στις επόμενες ώρες 09/01/2024