O καιρός σε όλη την χώρα την Δευτέρα 03/12 , o χειμώνας επιμένει

Σε παρόμοιο χειμρινό μοτίβο θα συνεχίσει να κυλά ο καιρός , με κάποιες βροχές να κάνουν την εμφάνιση τους σε κάποιες περιοχές της χώρας .

Αρχικά , κατά την διάρκεια της νύχτας θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ασθενείς-μέτριας έντασης στην δυτική και ανατολική Κρήτη , στα κεντρικά τμήματα του νησιού πιο ασθενή και τοπικά φαινόμενα . Ενω δυτικότερα και νοτιότερα του νησιού θα εκδηλώνονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες που ίσως πρόσκαιρα επηρεάσουν το νοτιοδυτικό άκρο του νησιού . Τοπικές ασθενείς βροχές στην διάρκεια της νύχτας θα εκδηλώνονται και στις Σποράδες και στα ορεινά της ανατολικής και βόρειας Εύβοιας  , μικρή πιθανότητα για πολύ τοπικές και ασθενείς βροχές στα Δωδεκάνησα και την νότια Πελοπόννησο .

Κατά τις πρωινές ώρες , θα έχουμε τοπικές ασθενείς βροχές στην βόρεια Κρήτη ( κατά βάση στα ορεινά , στο υπόλοιπο νησί πολύ μικρή πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα ) , στα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της ανατολικής Εύβοιας ( μικρή πιθανότητα για κάποιες βροχές στις νότιες Σποράδες ) . Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι κατά βάση αίθριος , όμως στο σύνολο του Αιγαίου και στην νότια Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες .

Κατά τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες θα έχουμε σταδιακή εξασθένηση των όποιων φαινόμενων στην Εύβοια , ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα έχουμε γενίκευση των φαινομένων ιδίως κατά τις μεσημβρινές ώρες .

Κατά τις βραδυνές ώρες θα παρατηρηθεί περιορισμός και εξασθένηση των όποιων φαινομένων στο σύνολο της χώρας , ενώ αργά το βράδυ θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο .

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρεί άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές , από 0 εως 10 στα ηπειρωτικά , από 3 εως 11 στα παραθαλάσσια και από -2 εως 7 στα ορεινότερα τμήματα . Στα νότια θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη ιδίως ως προς τις ελάχιστες τιμές .

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειανατολικοί στο Αιγαίο ( 3-5 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο , 4-7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο ). Ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 2-3 μποφόρ .

Related posts

Σαν καλοκαίρι σήμερα: Μια ανάσα από τους 30 βαθμούς σήμερα σε 8 περιοχές της Ελλάδας [λίστα]

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας – Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα

Λευκή πολιορκία στην Αττική – Τα τελευταία στοιχεία