Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα: Πρόγνωση καιρού 14-15/3/2021 (Χάρτες φαινομένων)

Βροχερός θα είναι ο καιρός σε πολλές περιοχές την Καθαρά Δευτέρα, ενώ παράλληλα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και χαμηλότερα στα βορειοδυτικά

 

Κυριακή 14/3/2021

  • Νεφώσεις στα κεντρικά και νότια κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οπού και θα σημειώνονται τοπικές βροχές τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες.
  • Λίγες νεφώσεις στα υπόλοιπα τμήματα οι οποίες στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.
  • Το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στην Κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφορ και στο υπόλοιπο Αιγαίο νότιοι 4-5 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17°C στα κεντρικά και βόρεια, από 6 έως 17°C στα δυτικά, από 6 έως 18°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 10 έως 16 στο βόρειο Αιγαίο και από 12 έως 16°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

  • Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 8 έως 17 °C.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι νότιοι 3-4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 6 έως 16 °C.

 

Καθαρά Δευτέρα 15/3/2021

  • Νεφώσεις με βροχές στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια, καθώς και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο.
  • Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά, την Μακεδονία, την Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα έχουν πρόσκαιρο και ασθενή χαρακτήρα.
  • Τα φαινόμενα θα παραμείνουν μέχρι το βράδυ στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, κατά τόπους, ενώ σταδιακά θα εξασθενήσουν.
  • Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά, αρχικά πάνω από τα 1200-1400 μέτρα και μέχρι το απόγευμα πάνω από τα 800-1000 μέτρα, πρόσκαιρα και χαμηλότερα στην Ήπειρο και στην δυτική Μακεδονία.

Οι άνεμοι από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφορ στα πελάγη, στρεφόμενοι αργότερα σε βορειοδυτικούς στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16°C στα κεντρικά και βόρεια, από 4 έως 13°C στα δυτικά, από 5 έως 16°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από 10 έως 16 στο βόρειο Αιγαίο και από 12 έως 18°C στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

  • Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή το πρωί. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφορ. Η θερμοκρασία από 7 έως 15 °C.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4-5 μποφορ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ. Η θερμοκρασία από 5 έως 15 °C.

Related posts

Λευκή πολιορκία στην Αττική – Τα τελευταία στοιχεία

Σάββατο 20/1/24: Λευκή πολιορκία στην Θεσσαλονίκη

Μια ματιά στις επόμενες ώρες 09/01/2024